Nieuws WKPK jeugdtrainingen

Het WKPK biedt de jeugd ook kansen. Benieuwd naar hun ervaringen?
Larissa Aalders en Noël Lap zijn aan het woord:

Ik ben Larissa Aalders, 12 jaar. Op 12 februari mocht ik met mijn pony Paco naar de Groningse kampioenschappen in Tolbert. We hoefden gelukkig niet heel vroeg weg, dus kon ik nog rustig poetsen en mijn moeder vlechten (ik moet nog even meer oefenen…).
Voordat we gingen laden vroeg mijn moeder of ik alles mee had, ‘Ja mam’! Dus, Paco laden, die doet altijd zo moeilijk dus mijn moeder zet hem erop en ik doe de stang erachter. Die knalde op mijn voet. Snel stang erachter en de laars aan. Stel je voor dat mijn voet dik zou worden…
We gaan opzadelen en wat denk je, toch de singel vergeten. Mijn moeder rent bellend weg en Louwe Mulder is onze redder in nood met een passende singel voor Paco, super lief!
Ondanks de opstartproblemen ging Paco erg fijn en in de proef kreeg ik dan ook 206 en 197,5, 67.25% en werd ik daarmee Kampioen in klasse B, categorie A/B.
En dit was pas mijn 10e officiële wedstrijd!

Nu rijd ik om de week springles bij Jans Zweep en de andere week ga ik naar Odilia Arkema, stal de Haarhof. Ik geniet van de lessen en leer er veel van. Thuis heb ik altijd les van Dirma Doll en die let weer op andere dingen dan Odilia.

Ik ben Noël Lap, 12 jaar , woon in Briltil en kom uit voor ponyclub Nienoord.
Dit jaar ben ik voor het 2e jaar geselecteerd voor het WKPK met mijn pony Lively Lady (D pony van Le Matsjo) en kom uit in de klasse M1 dressuur. Toen ik begon met de lessen van het WKPK reed ik in de Klasse L1. Met Odilia als instructrice heb ik inmiddels heel veel geleerd. Ze geeft duidelijk en fijn les, ondanks dat ik het soms wel moeilijk vind.
Begin februari reden we de Indoor kampioenschappen waar we voor geselecteerd waren, WAT EEN SPANNING!
We reden een nette proef wat resulteerde in een 2e plaats!
Res. kampioen klasse M1 met 63%