Ruiterrecreatie

Dankzij haar eeuwenoude historie met paarden, vormt het Westerkwartier een warm bad voor paardenliefhebbers. Het afwisselende landschap leent zich perfect voor mooie buitenritten. Meld je aan voor de WKPV buitenrit op 16 april en ga op in de natuur!

Het draait uiteindelijk vooral om plezier.

Westerkwartier Paardenvertier

Hoe serieus we het paardenkwartier ook nemen, het draait uiteindelijk vooral om plezier! Daarom organiseren we het Westerkwartier Paardenvertier (WKPV). Op deze dag komt onze liefde voor de omgeving en paarden samen, een prachtige buitenrit met uitdagende spelelementen. Een beleving voor zowel ruiter als paard, die jullie band nog verder zal versterken!

Lijkt het jou leuk om mee te doen aan de WKPV buitenrit? Deze zal in 2023  zeker weer plaatsvinden. Hou de site in de gaten.

Een leuke terugblik

In 2013 werd Westerkwartier Paardenvertier voor het eerst georganiseerd.  

Zo’n 130 ruiters en menners uit de drie noordelijke provincies namen deel aan deze tocht. De deelnemers reden alleen of in groepjes door het afwisselende landschap.

Sindsdien volgt ieder jaar een editie, met inmiddels al meer dan 250 deelnemers per evenement.

Bekijk de video voor een impressie!

Bron: Rtvnoord.nl

Men- en ruiterroutes

Eén van onze ambities als stichting Westerkwartier Paardenkwartier was het ontwikkelen van men- en ruiterroutes
in ons gebied. Begin 2012 zijn we gestart met een enthousiaste club voor het inventariseren van diverse routes. De routes zijn op basis van zoveel mogelijke objectieve criteria getoetst of zij een veilig en aantrekkelijk genoeg zijn. Bij het uitzetten van de routes is aansluiting gezocht bij de paardgerelateerde ondernemers, zodat er een verbinding gemaakt kan worden tussen de routes en de
faciliteiten die ondernemers te bieden hebben. Het resultaat is 16 zeer diverse routes van zo’n 20-km. 

Het borgen van de talrijke men- en ruiterroutes én het ontwikkelen van nieuwe routes heeft onze aandacht. Heb je hier ideeën over? Neem contact met ons op via info@wkpk.nl