Ruiterrecreatie

Dankzij haar eeuwenoude historie met paarden, vormt het Westerkwartier een warm bad voor paardenliefhebbers. Het afwisselende landschap leent zich perfect voor mooie buitenritten. Meld je aan voor de WKPV buitenrit op 16 april en ga op in de natuur!

Het draait uiteindelijk vooral om plezier.

Westerkwartier Paardenvertier

Hoe serieus we het paardenkwartier ook nemen, het draait uiteindelijk vooral om plezier! Daarom organiseren we het Westerkwartier Paardenvertier (WKPV). Op deze dag komt onze liefde voor de omgeving en paarden samen, een prachtige buitenrit met uitdagende spelelementen. Een beleving voor zowel ruiter als paard, die jullie band nog verder zal versterken!

Lijkt het jou leuk om mee te doen aan de WKPV buitenrit? Deze zal in 2023  zeker weer plaatsvinden. Hou de site in de gaten.

Een leuke terugblik

In 2013 werd Westerkwartier Paardenvertier voor het eerst georganiseerd.  

Zo’n 130 ruiters en menners uit de drie noordelijke provincies namen deel aan deze tocht. De deelnemers reden alleen of in groepjes door het afwisselende landschap.

Sindsdien volgt ieder jaar een editie, met inmiddels al meer dan 250 deelnemers per evenement.

Bekijk de video voor een impressie!

Bron: Rtvnoord.nl

Men- en ruiterroutes

Het borgen van de talrijke men- en ruiterroutes én het ontwikkelen van nieuwe routes heeft onze aandacht. Heb je hier ideeën over? Neem contact met ons op via info@wkpk.nl