OPZETTEN

Handelsstal beginnen

Een handelsstal beginnen vergt veel kennis en ervaring. Het Westerkwartier kan bogen op een trackrecord aan topfokkers en topsportpaarden. WKPK stimuleert de ontwikkeling van topsportpaarden door in te zetten op instructie, sport en training (IST) in combinatie met handelsstallen.

Het gebied heeft een trackrecord aan topfokkers en topsportpaarden

Hippisch vestigingsklimaat

Onder de rook van de bruisende stad Groningen vormt het Westerkwartier een centraal en landelijk rustpunt tussen de drie noordelijke provincies. Vanuit andere delen van het land is het gebied via de A7, A28 en A32 ook goed bereikbaar en in de toekomst zou Groningen Airport Eelde zelfs de internationale handel van paarden mogelijk kunnen maken.

Dankzij de reputatie die het Westerkwartier heeft op het gebied van paardentopsport is de aantrekkingskracht al groot. Dat biedt kansen om het hippisch vestigingsklimaat verder te versterken, met faciliteiten waar topruiters en topsportpaarden optimaal kunnen trainen. Een handelsstal beginnen waar instructie, sport en training op hoogste niveau plaats kan vinden is daarbij van grote waarde.

Benieuwd naar wat er komt kijken bij hippisch ondernemen in het Westerkwartier?
We rollen de rode loper voor je uit! Ons stappenplan maakt inzichtelijk wat er komt kijken bij een overstap naar het Westerkwartier.

Waarde van paardenhouderij starten

Huidige topfokkers in het Westerkwartier en de regio Noord-Nederland hebben baat bij lokale handelstallen waar paarden tot wasdom kunnen komen. De vraag naar topsportpaarden is namelijk groot, zowel vanuit binnen- als buitenland. Als zij op een hoger niveau bereiken voordat ze verkocht worden, leveren ze vanzelfsprekend meer op. Bijvoorbeeld op veilingen die ook lokaal georganiseerd worden.

Bovendien trekt een topsportklimaat de beste ruiters en trainers aan. Ook zij hebben baat bij IST faciliteiten, wat een handelsstal beginnen weer interessant maakt. Zeker in Noord-Nederland waar de grond relatief goedkoop is. De uitgestrekte natuur is voor zowel paard als ruiter een enorme luxe, terwijl andere faciliteiten in het noorden zoals het TopSportZorgCentrum zorgen voor kruisbestuiving.

Een aantal interessante cijfers over het Westerkwartier uit 2017 (bron: CBS).
Op dit moment doen studenten van de HAS onderzoek om recentere gegevens over dit gebied in kaart te brengen. Wanneer deze cijfers bekend zijn passen we dit aan.

Paarden en pony's
800
Paardenbedrijven
0
Hectare gebied
30000

Meer weten over het beginnen van een handelsstal?
Wij verbinden je graag vrijblijvend met de juiste adviseur.

Ben jij makelaar en wil je jouw aanbod of contactgegevens ook op onze website?

Kom met ons in contact over de mogelijkheden voor een partnerschap.

Opzetten