OVERNEMEN

Pensionstal kopen

Het Westerkwartier kan met 125 paardenbedrijven met recht een paardenregio genoemd worden. Een pensionstal kopen in dit gebied is vanwege de omvang en doorstroom met regelmaat mogelijk. WKPK legt de rode loper uit voor de overname van bestaande paardenbedrijven in Noord-Nederland. 

Het Westerkwartier kan met recht een paardenregio genoemd worden

Waarde van een pensionstal

De paardenbedrijvigheid in het Westerkwartier sluit aan op de landelijke waarde van de paardensector. Met een jaarlijkse omzet van 2 miljard euro, maken paarden een belangrijk deel uit van de Nederlandse economie. Hier dragen ongeveer een half miljoen paarden en even zoveel ruiters aan bij.

Hoe omvangrijk de paardensector is, valt in het Westerkwartier het hele jaar door met eigen ogen te zien. Met name het weideseizoen, dat van mei tot november duurt, trekt jaarlijks veel extra paarden naar het gebied. De weidegang in grote groepen is voor de beweging en het sociale contact van paarden essentieel, maar vooral ook een prachtig gezicht!

Landelijk gelegen pensionstal

Een pensionstal kopen in het Westerkwartier doe je niet alleen vanuit financiële overwegingen. Alleen het karakteristieke coulisselandschap is eigenlijk al de moeite waard. In het noorden van dit gebied vind je hogere zandruggen, in het zuiden meer open laagveen. 

Hier tref je ook landschapselementen aan zoals hout- en elzensingels, poelen, dobben, knotwilgen en hagen. Een bijzonder afwisselend landschap dus!

Benieuwd naar wat er komt kijken bij hippisch ondernemen in het Westerkwartier?
We rollen de rode loper voor je uit! Ons stappenplan maakt inzichtelijk wat er komt kijken bij een overstap naar het Westerkwartier.

Pensionstal kopen in hippisch omgeving

Het Westerkwartier bestaat voor meer dan de helft uit cultuurgrond. Die grond is niet alleen agrarisch maar ook hippisch erg vruchtbaar gebleken. Het gebied leent zich perfect voor prachtige buitenritten en heeft vele generaties paardenliefhebbers voortgebracht.

De liefde voor het gebied overschrijdt inmiddels de gemeentegrenzen. Ruiters genieten van de tientallen recreatieve ruiterroutes, maar deze aantrekkingskracht heeft ook honderden hippische evenementen in het Westerkwartier opgeleverd. Daar stopt de ontwikkeling niet, want met de topsportfaciliteiten en ambitieuze plannen voor multidisciplinaire hippische centra speelt het Westerkwartier een steeds grotere rol in de regionale en landelijke paardenwereld.

Meer weten over het overnemen van een pensionstal? 
Wij verbinden je graag vrijblijvend met de juiste adviseur.

Ben jij makelaar en wil je jouw aanbod of contactgegevens ook op onze website?

Kom met ons in contact over de mogelijkheden voor een partnerschap.

Overnemen