“Hippische talenten krijgen buitenkans bij het WKPK”

Ben je actief in het noorden als wedstrijd rijdend lid van een rijvereniging of ponyclub met startkaart bij de KNHS in dressuur of springen?

Ben je geboren in 2004 of later én heb je ambitie om nóg beter te presteren in de wedstrijdsport? Geef je dan vóór 31 augustus op voor de selectieavond in de HJC Manege te Tolbert op 6 september a.s. en maak kans om geselecteerd te worden voor de dressuur- of springtrainingen. Jans Zweep (springen) en Odilia Arkema (dressuur) verzorgen deze trainingen. Het bieden van deze extra kansen aan talentvolle ruiters is één van de initiatieven van Stichting Westerkwartier Paardenkwartier die al vanaf 2011 succesvol blijkt.
Voorzitter Sietze van Dellen: “De afgelopen jaren hebben zich mede door de trainingen een aantal talenten ontwikkeld die mooie resultaten hebben opgeleverd. We bieden daarom 12 dressuurlessen of 12 springlessen aan voor jeugdig talent. We zetten zelfs nog een stapje extra; aanvullend op de trainingen willen we ook een aantal modules aanbieden om de ruiters nog beter te laten presteren in de wedstrijdsport. Denk bijvoorbeeld aan de fysieke gesteldheid van de ruiter zelf, veterinaire begeleiding bij het paard en een module hoe een ruiter zich ideaal voorbereid op de wedstrijden”.

Het aanbieden van extra modules naast de trainingen is afgeleid van het Talent Ontwikkeling Groningen (TOG), een project dat het Westerkwartier Paardenkwartier tezamen met de KNHS regio
Groningen voor de dressuursport recent heeft opgestart. Het TOG heeft als doel het op een hoger plan brengen van de dressuursport in de regio Groningen.
Voorzitter Sietze van Dellen: ‘’Elementen uit de succesvolle TOG willen wij graag ook implementeren in de jeugdtrainingen springen én dressuur, de jeugdtalenten zijn immers de toekomst voor de spring- en dressuursport’’. De provincie Groningen wil de paardenbranche in het Westerkwartier graag versterken en meer recreatie op alle gebieden van paardensport stimuleren. Vandaar dat wij in 2009 onze stichting hebben opgericht.

Aanmelden voor de selectieavond voor dressuur- en springlessen 2022-2023 kan via een e-mail aan penningmeester@westerkwartierpaardenkwartier.nl

Graag ontvangen wij bij de aanmelding:
– Naam
– Geboortedatum
– Adres
– Mobiel telefoonnummer
– Paard/pony met stokmaat
– Spring en/of dressuur
– Klasse wedstrijdsport
– Combinatienummer KNHS