Wie ben je en wat heb je voor een bedrijf?
Ik ben Ronnie Aalders, 55 jaar en in mijn jeugd altijd fanatiek springruiter geweest. Ik heb Nederland in 1982 en 1983 mogen vertegenwoordigen op het EK springen junioren. In 1985 heb ik het KNF Indoor kamp van Nederland gewonnen in de klasse ZZ springen. Tot ca. 1996 heb ik veel jonge paarden opgeleid en doorverkocht, vaak naar het buitenland als internationaal springpaard.
In 1987 ben ik begonnen met houtkrullen te verhandelen. Dat hebben we uitgebreid tot bijna alle stalstrooisels die we afzetten naar veehouderijen, pluimveemesters, paardenhouders en we leveren aan collega-handelaren. Wat de paarden betreft we hebben nog 3 fokmerrie’s waar we redelijk succes mee hebben gehad o.a de tuigpaard hengst Atleet is door ons gefokt.
Hoe zou je willen dat klanten je/je bedrijf omschrijven?
Als een vriendelijk service verlenend bedrijf, die altijd zijn afspreken nakomt en staat voor kwaliteit. Zelf zie ik graag dat het andere mensen goed gaat.
Door wie of wat ben je het meest geïnspireerd geraakt de afgelopen jaren?
Ik heb ooit eens een interview gezien met Gerrit van der Valk. Zijn wijze woorden waren:”ogen en oren open, handen laten wapperen en als laatste………”(dat mag iedereen zelf raden).
Verder heb altijd veel bewondering voor mensen, die een bedrijf hebben opgebouwd of veel successen in de sport hebben behaald en die toch heel ‘heel gewoon’ zijn gebleven. Ik zie het runnen van een onderneming als het bedrijven van topsport, winnen en verliezen staat altijd dicht bij elkaar. En iemand die niet tegen zijn verlies kan verdiend het ook niet om te winnen.
Hoe ziet jouw onderneming er over 5 jaar uit?
Ik hoop nog op dezelfde voet en van dezelfde omvang. Misschien dat één van mijn zoons er dan ook wel bij in wil….. Dan zullen we gaan groeien( of te wel gasgeven).
Vanaf wanneer ben je aangesloten/lid bij het WKPK?
Ik hoorde in 2016 van het WKPK, als een leuke groep mensen/ondernemers waar ik mij wel bij zou willen aansluiten. Ik heb toen gevraagd of dat kon, maar moest volgens de voorzitter eerst voor de ballotagecommissie omdat ik niet woonachtig ben in het Westerkwartier. Gelukkig was dat geen probleem, de vervolgvraag van hun kant was of ik in het bestuur wilde. Daar heb ik even een paar dagen over nagedacht en vervolgens toegezegd.
Inmiddels is met de voortgang van het projectbureau de structuur van de stichting WKPK gewijzigd. Het bestuur wordt nu alleen gevormd door: Sietse van Dellen (vz), Bert Postema secretaris, Ied van Breukelen penningmeester. Ik ben nog wel heel nauw betrokken bij de voortgang van het Westerkwartier Paardenkwartier.
Welke toegevoegde waarde heeft het WKPK voor jou?
Ik denk dat we met elkaar een mooie toekomst voor de gehele noordelijke regio kunnen realiseren voor de hippische sector. Ik ben van mening dat je door samenwerking veel sterker bent dan wanneer je elkaars concurrent wordt. Dan heb je vaak alleen maar verliezers (wie niet kan delen zal ook nooit kunnen vermenigvuldigen). De hippische sector is van groot belang voor de economische ontwikkeling, dit wordt nog vaak onderschat. Ik denk ook dat we veel én vaak onze sector moeten promoten bij de overheid en de publieke sector.
Voor mijzelf biedt het WKPK veel gelegenheid om de nodige inspiratie op te doen voor mijn eigen onderneming. Ik vind dat je altijd open moet staan voor nieuwe ontwikkelingen. Dat mis ik bij onze leden nog wel eens. Iedereen blijft mijn inziens teveel in zijn eigen wereld. Wanneer je je ervaringen deelt kunnen ook jonge ondernemers hier hun voordeel mee doen en krijg je op termijn gezonde levensvatbare ondernemingen.
Wil je nog iets kwijt wat niet in deze vragenlijst staat?
Nee
Aan wie geef je het stokje door en welke vraag heb je eventueel aan diegene?
Ik geef het stokje door aan de fam. Veenstra in de Wilp. Zij runnen daar hun zorgboerderij Limazorg.