Hendrik van der Es – Estafette interview

Sipko Sipkens gaf het stokje door aan Hendrik van der Es

Wie ben je en wat heb je voor een bedrijf?
Ik ben Hendrik van der Es en samen met mijn vriendin Dianne hebben wij een trainings- en africhtingsstal. Wij maken paarden zadelmak en verzorgen de opfok van jonge paarden en pony’s zowel in de weide als op stal.

Hoe zou je willen dat klanten je/je bedrijf omschrijven? 
Dat de hoofdwerkzaamheden bij jonge paarden ligt, van geboorte tot het opleiden ervan.

Door wie of wat ben je het meest geïnspireerd geraakt de afgelopen jaren? 
Ik word geïnspireerd door de omgeving. Ik wil graag op concours gaan met een mooi talentvol paard met een fijn karakter die eruit springt op het losrijterrein. Die probeer ik ook zelf te fokken. Je ziet ze opgroeien en vanaf het eerste moment worden ze door onszelf opgeleid. Als dit resulteert in goede concours resultaten word ik daar blij van. Natuurlijk probeer je steeds een beter paard te fokken, maar ja fokken is gokken dus ik ga vooral voor een fijn gebruikspaard waar iedereen op weg kan rijden.

Hoe ziet jouw onderneming er over 5 jaar uit?
Hendrik maakt nu dik 35 jaar paarden/pony’s zadelmak. Het is de bedoeling om op dezelfde voet verder te gaan, maar op kleinere schaal. Vervolgens de hoofdwerkzaamheden voornamelijk bij het fokken van paarden en het opfokken van jonge paarden te leggen. Zowel op stal als in de weide.

Vanaf wanneer ben je aangesloten/lid bij het WKPK? 
Durf ik zo niet te zeggen, vanaf het begin volgens mij.

Welke toegevoegde waarde heeft het WKPK voor jou? 
Op vergaderingen (die nu helaas door corona niet kunnen plaatsvinden) met elkaar sparren over nieuwe ideeën en op de hoogte blijven wat er speelt in de paardenwereld.

Wil je nog iets kwijt wat niet in deze vragenlijst staat?
Nee.

Aan wie geef je het stokje door en welke vraag heb je eventueel aan diegene?
Egbert en Trudy, Arkies Sporthorses