Arkies Sporthorses- Estafette interview

Hendrik van der Es gaf het stokje door aan Egbert en Trudy 

Wie ben je en wat heb je voor een bedrijf?
Wij zijn Egbert Arkies en Trudy Westerhof. Wij houden ons bezig met het fokken van zowel dressuur- als springpaarden. Naast de paarden, fokken we ook met New Forest Pony’s. Ze groeien bij ons op. We verkopen de pony’s soms voordat ze beleerd zijn, of we rijden ze aan en brengen ze uit in de sport en verkopen ze dan. Astrid Koning is hier al jaren en brengt ze uit op de wedstrijden of rijdt ze netjes aan en worden dan verkocht. Hendrik van der Es heeft ze dan al beleerd. We zijn wat aan het afbouwen, maar op kleine schaal hebben we nog paarden van derden in de weide.

Hoe zou je willen dat klanten je bedrijf omschrijven?
Het fokken en opfokken van jonge paarden en pony’s die we later op een eerlijke manier willen verkopen.

Door wie of wat ben je het meest geïnspireerd geraakt de afgelopen jaren?
Je zult in de paardensport je eigen weg moeten volgen. Wij worden niet meer zo blij van de paardenhandel. Er is veel concurrentie en de handel is niet altijd even eerlijk. Ga als een particulier maar eens een paard kopen, dit kan erg lastig zijn. Wanneer een particulier bij ons terecht komt, horen we vaak slechte verhalen. Het is ons doel om iedereen naar volle tevredenheid een paard of pony te verkopen. Wanneer we dan later bericht krijgen dat het erg goed gaat, worden we hier erg blij van. Het mooiste is om met je eigen fokproduct op concours te gaan, een goed resultaat te halen, plezier te hebben en dat omstanders dan ook nog zeggen: ‘wat een mooi paard’.

Hoe ziet jullie onderneming er over 5 jaar uit?
Die zal verder afgebouwd zijn aangezien we op leeftijd zijn.

Vanaf wanneer ben je aangesloten bij het WKPK
Eigenlijk al vanaf de start.

Welke toegevoegde waarde heeft het WKPK voor jou?
Er worden avonden georganiseerd over bepaalde onderwerpen waarin we dan geadviseerd worden, wat erg verhelderend kan zijn. Wij hopen dat de opkomst in de toekomst bij deze avonden nog beter gaat worden. Wij hebben nu wat minder met het WKPK. De belangen zijn nu anders als bij de start. Wat we wel jammer vinden is dat we gehoopt hadden dat het WKPK ons meer ging helpen met de afzet van paarden, maar dat blijft toch een dingetje. De mensen gaan voor hun eigen belang en er wordt weinig gegund aan een ander, maar dat is in de hele paardenwereld zo. 

Aan wie geef je het stokje door en welke vraag heb je eventueel aan diegene?
aan Dhr. B.F. Hoeksema