Terug naar het overzicht

Iedereen kijkt uit naar drafsport in Aduard

zondag 6 juni 2010 00:00

Het grasseizoen komt langzamerhand weer op volle toeren in de Vaderlandse drafsport.

Eén van de leukste meetings in die reeks is de grasmeeting in Aduard. In de Groningse kloosterplaats is een behoorlijke drafsporttraditie en ook dit jaar is het bestuur vastbesloten om te bewijzen dat de drafsport in het dorp, in de regio en zelfs in het hele land springlevend is. Op woensdag 9 juni om 17.00 uur staat de grasmeeting weer op het programma en iedereen kijkt al uit naar dat spektakel. De baan is ruim van te voren geopend, zodat iedereen een plek kan zoeken.

Aduard is dit jaar de deerde grasmeeting in de reeks. In achtereenvolgens Eenrum, Hilversum en nu Aduard was er steeds sprake van volle velden, behoorlijke bezoekers aantallen en enorm veel vertier voor alle aanwezigen. Vorig jaar was Aduard bijzonder blij met een zeer geslaagde meeting. Een meeting die voorde laatste keer onder supervisie van preses Tjerk Dijkstra werd verreden. Dit jaar is Bert Postema de nieuwe voorzitter van de organiserende vereniging.
Dit jaar ligt de baan er super in. Vol goede moed verwacht het bestuur van Aduard dan ook dat dit jaar alleen heel extreme weersomstandigheden nog roet in het eten kunnen gooien, maar daar gaat men niet van uit.
Veel belangstelling zal er zijn in de tweede koers, de Hoeksema Regionale Milieudiensten-prijs, voor Roelof Maring met Yke d\’Amerique. Maring brengt vaak grasspecialisten voor het voetlicht en kent de baan in Aduard als geen ander. Hij won er al koersen zelfs voordat de baan een tijd gesloten was.
In de Koninklijke Sjouke Dijkstra-prijs die als derde koers op het programma staat treedt Maring ook aan met Wonder Boy, maar zullen de kenners vooral het oog gericht houden op Rick Ebbinge met Zioletta D. Ebbinge ontpopt zich dit jaar als grasbaanspecialist.
In de PSV Zuidhorn/AEV Leerlingenkampioenschap kwartet-prijs komen twee regionale favorieten elkaar tegen. Run for Roses, de drafsporttrots van de Groninger wijk Beyum, met Josette Pools op de sulky treft You Wish Toscane van Leekster eigenaar/trainer Harrie van der Heide die wordt gestuurd door Ruud Pools.
De Albert Heijn Geha-prijs ziet Regina Rapida als favoriet van start gaan. Het voor het trainersduo Marieke Willems en Jos van Koolwijk door Robin Bakker gestuurde paard moet echter wel een achterstand goed maken op Vidar Hollande met Aad Pools. Een hoofdnummer is de Klein Poelhuis Grote Stayers-prijs. Hierin good-old doordouwer Racing Dragon met Andre Bakker, maar ook Swiebertje Kes die een fenomeen in het monté genre is, maar ook voor de sulky prima koersen loopt. Wellicht echter dat vanuit het eerste band Vario Baldwin met Jan Voorn voor een verrassing kan zorgen. In de slagerij Gelsema-prijs, de afsluitende koers, hebben een groot aantal grasbaanspecialisten een plek gevonden. Paarden die het heerlijk vinden om op gras te strijden. Het zal een waardige afsluiter worden van wat alles in zich heeft om een top dag te worden.
Drafsport in Aduard zet het dorp, de gemeente Zuidhorn en het Westerkwartier weer landelijk op de kaart. Dat is mede te danken aan de vele sponsoren. Het bestuur bedankt deze sponsoren hartelijk en hoopt dat ook in de komende jaren bedrijven blijven beseffen dat topsport in de regio belangrijk is en daar ook hun bijdrage aan blijven leveren.
Deze meeting wordt fotografisch vastgelegd door www.draversfoto.nl en op die site zullen ook de foto\’s terug te vinden zijn die deze dag gemaakt worden.

Hoofdsponsors

Cazemier Grondverzet

HJC Manege

Otter Diercompleet