Terug naar het overzicht

Jeugd maakt kans op extra dressuur- en springtrainingen

maandag 29 juli 2019 21:44

Jeugd maakt kans op extra dressuur- en springtrainingen

Woon jij in het Westerkwartier en ben je 18 jaar of jonger? Ben je actief wedstrijd rijdend met startkaart in dressuur of springen? Geef je dan vóór 26 augustus op voor de selectie bij de HJC Manege te Tolbert op maandagavond 2 september a.s. en maak kans op 12 trainingen dressuur of springen.

De trainingen worden verzorgd door Jans Zweep(springen) uit Groningen en Odilia Arkema (dressuur) van Dressuurstal De Haarhof te Marum. De Stichting WKPK verzorgd deze extra trainingen al sinds 2010. Het bieden van deze extra kansen aan talentvolle ruiters of amazones is één van de initiatieven van Stichting Westerkwartier Paardenkwartier.

Er worden 12 dressuurlessen en 12 springlessen beschikbaar gesteld voor jeugdig talent uit het Westerkwartier om de kwaliteit van de paardensport in het Westerkwartier op een hoger plan te brengen. De trainingen hebben de afgelopen jaren bijgedragen aan een aantal regiokampioenen in zowel het springen als de dressuur.

Naast de aandacht voor opleiding van ruiters en paarden heeft de stichting nog 4 speerpunten: verbreden en verdiepen van kennis, gezamenlijke promotie/PR via een eigen website, het ontwikkelen van ruiter- en menroutes in het Westerkwartier en het verbeteren van het vestigingsklimaat voor hippische ondernemers in het Westerkwartier.

Opgave voor de selectieavond jeugdtrainingen 2019-2020 kan door je naam, leeftijd, adres, klasse waarin je met je paard/pony startgerechtigd bent, stokmaat, dressuur/springen te mailen naar ied.a.f.vanbreukelen@ziggo.nl

Foto: Quillemette Kraaikamp

Hoofdsponsors

Cazemier Grondverzet

HJC Manege

Otter Diercompleet