Terug naar het overzicht

Gratis informatieavond over gezonde voeding voor paarden en meer!

vrijdag 9 februari 2018 20:35

Gratis informatieavond over gezonde voeding voor paarden en meer!

Het is niet altijd even makkelijk om je paard goed te voeren. In de zomer wordt graag gekozen voor weidegang, maar nu de paarden weer veel op stal staan is het belangrijk om extra aandacht te geven aan goede voeding. Door de voedingstoestand regelmatig te controleren houdt de eigenaar zicht op de energiebalans. Maar hoe weet je of het paard genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt? Wat is een goed krachtvoer voor jouw paard? Hoeveel hooi is goed voor jouw paard? Het enige dat zichtbaar is, is wat er in gaat aan de voorkant en er weer uit komt aan de achterkant. En vrijwel elke paardeneigenaar laat weleens mest onderzoeken van zijn/haar paard. Maar waarom vindt de overheid dat eigenlijk zo belangrijk? Wanneer en hoe vaak moet een paard ontwormd worden en met welke middelen? Resistentie ligt tenslotte op de loer. Dierenartsenpraktijk Zuidhorn heeft preventieve zorg hoog in het vaandel staan en informeert de paardenliefhebbers hier graag over.

Gratis informatieavond

Dierenartsenpraktijk Zuidhorn organiseert op dinsdag 20 februari 2018 een gratis paardenavond voor alle geïnteresseerde paardenliefhebbers uit de omgeving. Als sprekers zijn uitgenodigd: dierenarts en voedingsspecialiste Drs. A. Hallebeek van Bonpard en Dhr. B. Jansen van de firma Zoetis. Anneke Hallebeek kan haar specialistische kennis omzetten in praktische voedingsadviezen voor sport- en recreatiepaarden. Bert Jansen is accountmanager bij Zoetis en gaat ons in het tweede gedeelte van de avond alles vertellen over de nieuwste ontwikkelingen rondom ontwormen en mestonderzoek.

De paardenavond vindt plaats op dinsdag 20 februari 2018 in Zalencentrum Balk, De Gast 39 in Zuidhorn. U wordt vanaf 19:30 opgevangen en voorzien van een lekker kopje koffie. Het programma start om 20.00 uur. Na afloop is er tijd om vragen te stellen. Voor meer informatie neem gerust contact op met Dierenartsenpraktijk Zuidhorn - Wilhelminalaan 7 – 0594-501290 – www.dierenartszuidhorn.nl.

Hoofdsponsors

Cazemier Grondverzet

HJC Manege

Otter Diercompleet