Terug naar het overzicht

Geboorte Milou één na belangrijkste hippisch nieuwsmoment in 2009

maandag 8 februari 2010 00:00

LEEK – Heel hippisch Nederland wisselt van gedachten op het paardenforum Bokt. Dagelijks verschijnen daar tal van nieuwsberichten. Uit al deze nieuwsberichten werd het verhaal over amazone Esther Horneman uit Leek en de opmerkelijke geboorte van haar dochter Milou na het Europees Kampioenschap van de dressuurruiters, maar nog voor de verrichtingen van het beroemde renpaard Zenyatta, verkozen als meest opvallende nieuwsbericht. Het verhaal over Esther verscheen eind november op de hippische nieuwssite www.1pknoord.nl en werd geschreven door journalist Richard Wagenaar van Erway Teksten uit Tolbert.

 Op een donderdagavondwedstrijd eind november in de HJC Manege in Tolbert nam Esther Horneman deel met haar paard Whatever. Ze sprong een keurig M parcoursje. In de loop van de volgende nacht kreeg de amazone een behoorlijke rugpijn. Aanvankelijk dacht ze aan een hernia of nierstenen. De volgende dag op haar werk ging ze op aanraden van collega\’s, omdat de pijn erger werd, toch maar even naar de huisarts. Om te kijken of het nierstenen waren moest ze, voor ze de arts zag, maar even een plasje inleveren. Op de WC ging het mis en de dienstdoende arts kwam op het geschreeuw van Esther af om direct te constateren dat het hier niet ging om nierstenen of om een hernia. Ternauwernood slaagde men erin om Esther naar de behandelkamer te krijgen en onmiddellijk kwam ook de veroorzaker van deze pijn ter wereld. Het was dochter Milou. Het bleek dat Esther zonder het te merken een voldragen zwangerschap had en ze had tijdens haar zwangerschap ook volop paard gereden. “Ik ben die avond bij de springwedstrijd in Tolbert geweest en inderdaad, niks wees erop dat de amazone die zo vaardig met haar paard over de hindernissen sprong hoogzwanger was,” aldus Richard Wagenaar. Het leverde het verhaal \’Esther Horneman ging via de dubbelsprong naar de verloskamer\’ op, dat eind november werd gepubliceerd op www.1pknoord.nl. Dat verhaal hoe zij binnen enkele uren na het rijden van een wedstrijd moeder werd sprak bij de lezers van Bokt enorm tot de verbeelding en massaal stemden ze dan ook op dit verhaal.

Het is natuurlijk erg leuk voor Esther, haar vriend en Milou. Ze heeft steun gehad van heel veel mensen uit de hippische wereld en is erg blij met haar dochter. Onder andere via Bokt stroomden de steunbetuigingen binnen over deze opmerkelijke zwangerschap.

Hoofdsponsors

Cazemier Grondverzet

HJC Manege

Otter Diercompleet