Nieuws

 • Beste ruiters,

Zoals jullie wellicht hebben gemerkt zijn er de afgelopen tijd nieuwe paden aangelegd op Trimunt. Deze paden zijn een onderdeel van een nieuwe Mountainbike route rondom Marum. De totale lengte is rond de 30 km. Deels door de bossen en over bestaande paden.

  Oproep voor ruiters in Trimunt

  4 mei 2020 - Beste ruiters, Zoals jullie wellicht hebben gemerkt zijn er de afgelopen tijd nieuwe paden aangelegd op Trimunt. Deze paden zijn een onderdeel van een nieuwe Mountainbike route rondom Marum. De totale lengte is rond de 30 km. Deels door de bossen en over bestaande paden.

 • Iedereen hoopt dat we de huidige periode, de Coronacrisis, zo snel mogelijk achter ons kunnen laten.
Op naar de toekomst, vol met positieve plannen en ideeën.

  Idee voor Toukomst

  2 april 2020 - Iedereen hoopt dat we de huidige periode, de Coronacrisis, zo snel mogelijk achter ons kunnen laten. Op naar de toekomst, vol met positieve plannen en ideeën.

 • Helaas hebben de organisatoren van de jaarlijkse buitenrit Westerkwartier Paardenvertier ook moeten besluiten om de rit af te gelasten. Daarmee komt de buitenrit zaterdag 18 april as. te vervallen.
Volgend jaar gaat de organisatie er weer met volle moed tegenaan.

  Westerkwartier Paardenvertier afgelast

  23 maart 2020 - Helaas hebben de organisatoren van de jaarlijkse buitenrit Westerkwartier Paardenvertier ook moeten besluiten om de rit af te gelasten. Daarmee komt de buitenrit zaterdag 18 april as. te vervallen. Volgend jaar gaat de organisatie er weer met volle moed tegenaan.

 • Zoals de meeste al wel begrepen zullen hebben gaat de bedrijvenavond (18-3) van WKPK i.v.m. het coronavirus woensdagavond niet door.

  Bedrijvenavond WKPK afgelast

  13 maart 2020 - Zoals de meeste al wel begrepen zullen hebben gaat de bedrijvenavond (18-3) van WKPK i.v.m. het coronavirus woensdagavond niet door.

 • Op 18 april staat het weer op de kalender. De mooiste buitenrit van het jaar in de omgeving van Strandheem en Trimunt.
Twee routes van 15 en 25 kilometer met diverse onderdelen tijdens de rit zoals de crossbaan van Trimunt de waterbak en een mooie spring- of marathonhindernis.

  Inschrijving WK Paardenvertier geopend

  3 februari 2020 - Op 18 april staat het weer op de kalender. De mooiste buitenrit van het jaar in de omgeving van Strandheem en Trimunt. Twee routes van 15 en 25 kilometer met diverse onderdelen tijdens de rit zoals de crossbaan van Trimunt de waterbak en een mooie spring- of marathonhindernis.

 • TOLBERT - De Regio Groningen-Assen heeft vanuit haar regeling ‘Regionale en Innovatieve Projecten’ een subsidie van € 112.700,- toegekend aan de stichting Westerkwartier Paardenkwartier om in het Westerkwartier een aantrekkelijk hippisch vestigingsklimaat te realiseren. Volgens de adviescommissie van de Regio Groningen-Assen kan het project een enorme boost geven aan de bedrijfsmatige kant van de hippische sport voor Noord-Nederland.

  Subsidie Regio Groningen-Assen zet stichting Westerkwartier Paardenkwartier stevig in het zadel

  14 januari 2020 - TOLBERT - De Regio Groningen-Assen heeft vanuit haar regeling ‘Regionale en Innovatieve Projecten’ een subsidie van € 112.700,- toegekend aan de stichting Westerkwartier Paardenkwartier om in het Westerkwartier een aantrekkelijk hippisch vestigingsklimaat te realiseren. Volgens de adviescommissie van de Regio Groningen-Assen kan het project een enorme boost geven aan de bedrijfsmatige kant van de hippische sport voor Noord-Nederland.

 • LET OP!
Er zijn nog 2 startplekken vrij voor de reeks springlessen van Hester Klompmaker.

  Springlessen door Hester Klompmaker

  6 januari 2020 - LET OP! Er zijn nog 2 startplekken vrij voor de reeks springlessen van Hester Klompmaker.

 • Groningen - MBO Terra, HJC Manege in Tolbert en de stichting Westerkwartier Paardenkwartier, hebben op 19 december 2019, in aanwezigheid van wethouder Elly Pastoor van de gemeente Westerkwartier, een intentieovereenkomst getekend.

  Intentieverklaring als opstap naar realisatie hippisch opleidingscentrum in Tolbert

  20 december 2019 - Groningen - MBO Terra, HJC Manege in Tolbert en de stichting Westerkwartier Paardenkwartier, hebben op 19 december 2019, in aanwezigheid van wethouder Elly Pastoor van de gemeente Westerkwartier, een intentieovereenkomst getekend.

 • Op zaterdag 14 september is er vanuit Westerkwartier Paardenkwartier (WKPK) een excursie georganiseerd naar Noord Limburg. De reis had ten doel om bij Limburg Paardensport inspiratie op te doen voor Westerkwartier Paardenkwartier door te ervaren hoe de paardensector daar floreert en effect heeft op de hele regio. Deelnemers waren bestuursleden van de Stichting Westerkwartier Paardenkwartier, een bestuurlijke en ambtelijke delegatie van de gemeente Westerkwartier en provincie Groningen en organisaties en bedrijfsleven met een relatie tot de paardensport.

  Westerkwartier Paardenkwartier doet inspiratie op bij Limburg Paardensport

  17 september 2019 - Op zaterdag 14 september is er vanuit Westerkwartier Paardenkwartier (WKPK) een excursie georganiseerd naar Noord Limburg. De reis had ten doel om bij Limburg Paardensport inspiratie op te doen voor Westerkwartier Paardenkwartier door te ervaren hoe de paardensector daar floreert en effect heeft op de hele regio. Deelnemers waren bestuursleden van de Stichting Westerkwartier Paardenkwartier, een bestuurlijke en ambtelijke delegatie van de gemeente Westerkwartier en provincie Groningen en organisaties en bedrijfsleven met een relatie tot de paardensport.

 • Er wordt weer een leerzame menclinic georganiseerd. Op vier dinsdagen te weten; 19 november, 17 december, 14 januari en 18 februari in de HJC Manege te Tolbert. Heb je belangstelling?

  Data menclinic Tonnie Cazemier bekend

  15 september 2019 - Er wordt weer een leerzame menclinic georganiseerd. Op vier dinsdagen te weten; 19 november, 17 december, 14 januari en 18 februari in de HJC Manege te Tolbert. Heb je belangstelling?

Hoofdsponsors

Cazemier Grondverzet

HJC Manege

Otter Diercompleet